Близько 60 чорнобильців зібралися біля входу в слідче управління ГУ МВС України в Харківській області на вул. Весніна і вимагають відпустити допитуваних у будівлі голову Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимира Проскуріна і чорнобильця-активіста Петра Прокопенка. Про це 17 грудня повідомив "SQ" член координаційної ради чорнобильських організацій при Харківській облдержадміністрації Валерій Бєляков.

За його словами, група підтримки протестує проти дій міліції, які вважає неправомірними. "Ми будемо стояти доти, доки не випустять наших товаришів", - заявив В. Бєляков. За його словами, з'явилася інформація, що розслідування справи про підроблені довідки планується передати в УБОЗ. "Ми виступаємо проти передання справи в УБОЗ. Крім цього, ми зібрали оригінали документів, що підтверджують участь В. Проскуріна в ліквідації аварії на ЧАЕС", - зазначив В. Бєляков.

Як повідомив "SQ" сам В. Проскурін, вчора його відпустили з міліції близько 9 вечора. Усю ніч біля під'їзду його будинку простояла міліцейська машина. Сьогодні він знову був доставлений до слідчого управління, де ведуть його допит. "Звинувачення поки не висунуто. Вчора взяли підписку про невиїзд, сьогодні допитують як свідка", - зазначив В. Проскурін.

Довідка "SQ". 16 грудня В. Проскурін був примусово доставлений до міліції. У цей же день був затриманий і П. Прокопенко. За словами В. Проскуріна, йому прийшла повістка, а близько 6.00 співробітники міліції примусово доставили його до слідчого управління.