В аэропорту "Харьков" не успеют открыть новую диспетчерскую башню к Евро-2012У міжнародному аеропорту "Харків" до початку Євро-2012 не встигнуть ввести в експлуатацію нову авіаційно-диспетчерську вежу. Про це повідомив "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, в аеропорту є інша вежа, яка забезпечує нормальний прийом і відправлення літаків. "Звичайно, хотілося, щоб все обладнання було сучасним, але те, що є, - теж надійне і забезпечить грамотну і надійну роботу аеропорту", - заявив В.Хома.

За його словами, в іншому в аеропорту всі питання підготовки до Євро-2012 вирішені. "Закінчується благоустрій території. На 15 травня залишилося вирівняти деякі майданчики і засіяти їх травою. Робота в аеропорту ведеться інтенсивно, і ситуація змінюється щодня", - зазначив В.Хома.

Високу готовність аеропорту до Євро-2012 підтвердив "SQ" і директор компанії "New Systems АМ" (компанія - оператор аеропорту "Харків") Володимир Васильченко.

Довідка "SQ". На авіаційно-диспетчерській вежі аеродрому міжнародного аеропорту "Харків" завершено облаштування ліхтаря, зведення бетонної колони вежі було завершене в кінці березня. У вежі потрібно закінчити оздоблювальні роботи і потім - монтувати обладнання. Це може зайняти до трьох місяців. Терміни завершення будівництва вежі кілька разів переносилися. Планувалося, що вежа буде введена в експлуатацію до початку Євро-2012. Спочатку побудувати вежу планувалося в кінці грудня 2011 р., а здати в експлуатацію - у квітні 2012 р.

Вартість будівництва вежі становить близько 100 млн.грн. Реконструкція аеродромного комплексу, яка включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродиспетчерської вежі, здійснюється за рахунок держбюджету.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.