У червні в Харкові пройдуть громадські слухання і засідання містобудівної ради з питання внесення корективів до генерального плану міста. Про це сьогодні, 17 травня, на засіданні постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міськради повідомила заступник міського голови - директор Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяна Овіннікова.

За її словами, генеральний план розвитку Харкова до 2026 р. був розроблений у 2004 р. фірмою "Дніпроград" (Київ), яка виграла відповідний тендер. У тому ж році генплан був затверджений на сесії міськради. Раз на п'ять років до генерального плану можуть вноситися корективи. У зв'язку з цим і будуть проведені слухання, на яких автори генплану зачитають доповідь. "Можливо, знадобиться внести ще якісь корективи. Якщо будуть важливі зауваження - план повернуть на доопрацювання", - розповіла Т.Овіннікова.

"Якісь дрібні недоліки, звичайно, можуть бути. Попрацювавши з генеральним планом кілька років, ми зрозуміли, де є проблеми, і внесли свої пропозиції - наприклад, у деяких місцях треба підкоригувати транспортну магістраль. У 2004 році, коли створювався план, був масштабніший підхід - усе-таки спостерігався будівельний бум, панували інші погляди. Зараз доводиться затягувати пояси, причому не тільки вдома, в сім'ях, а й на рівні міста", - зазначила Т.Овінннікова. За її словами, генплан передбачає розширення меж Харкова. Зараз проходить процедура затвердження нових міських кордонів.

"Окрім того, розглядаються варіанти розширення метро, ​​в основному - в зоні Салтівки", - зазначила Т.Овіннікова. За її словами, більш детально з генеральним планом міста можна буде познайомитися на громадських слуханнях.

Довідка "SQ". Нові кордони Харкова вже затверджені Харківською міськрадою і низкою селищних рад області. Залишилося затвердити їх на сесіях райрад Харківського і Дергачівського районів і у Верховній Раді. Згідно з новими кордонами, площа міста збільшиться на 5 тис. га. До меж міста увійдуть територія МЖК "Інтренаціоналіст", більше 2,6 тис. га території Кулиничівської селищної ради, 216 га території Пісочинської селищної ради та низка інших територій.