Во время Евро-2012 между аэропортом, стадионом и фан-зоной пустят троллейбусы

У Харкові визначений головний маршрут пересування гостей Євро-2012 під час чемпіонату. Маршрут починається від харківського аеропорту й слідує до головної фан-зони (пл.Свободи). У матчеві, передматчеві та післяматчеві дні за цим маршрутом будуть ходити тролейбуси. Про це 16 травня повідомив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

За його словами, тролейбуси будуть слідувати так: вул. Аерофлотська - пр. Гагаріна - пл. Руднєва - пр. Московський - вул. Кооперативна - вул. Короленка - пров. Вірменський - пл. Рози Люксембург - вул. Університетська - пров. Спартаківський - пл. Конституції - вул. Сумська - пр. Правди - пр. Леніна - ст.м. "Наукова".

У зворотному напрямку тролейбуси будуть слідувати за маршрутом: ст.м. "Наукова" - пр. Леніна - пр. Правди - вул. Сумська - пл. Конституції - пров. Плетнівський - вул. Кооперативна - пр. Московський - пл. Руднєва - пр. Гагаріна - вул. Аерофлотська.

"Спецподача на маршруті буде проводитися за день до матчу, в день матчу і в день після матчу. Маршрут обслуговуватимуть спарені тролейбуси (на 120 осіб) з інтервалом не більше п'яти хвилин. На території одного з АТП стоятимуть 25 великовантажних автобусів на випадок форс-мажорних ситуацій. Окрім того, буде забезпечене цілодобове чергування аварійних бригад на тягових підстанціях, що здійснюють енергопостачання на маршруті", - зазначив С.Дульфан.

Також директор департаменту повідомив, що під час проведення Євро-2012 у Харкові ділянки деяких вулиць, прилеглих до стадіону "Металіст", будуть перекриті для руху всіх видів транспорту, за винятком службового і має акредитацію УЄФА.

Так, з 8 до 18 червня буде заборонений проїзд усіх видів транспорту вул. Плеханівською - від вул. Кірова до вул. Державінської. Це пов'язано з тим, що на цій ділянці встановлять спеціальну металеву огорожу, яка відокремить пішохідну частину вулиці від транспортної для безперешкодного під'їзду до західної трибуни стадіону.

Для виїзду вболівальників з паркінгу, розташованого по вул. Державінській, у бік харківського аеропорту з 1 до 20 червня організують односторонній рух транспорту вул. Польовою - на ділянці від перехрестя з вул. Плеханівською до пров. Золотого. Також односторонній рух буде введено пров. Золотим - від перетину з вул. Польовою до пр. Гагаріна. "Це робиться для того, щоб розмежувати рух автобусів з уболівальниками, які виїжджають з пристадіонна парковок, і пішоходів, які після закінчення матчу підуть вул. Державінською в бік пр. Гагаріна", - повідомив С.Дульфан.

Довідка "SQ". 16 травня в Харкові затвердили правила перетину транспортного периметра навколо "Металіста" під час матчів Євро-2012. Транспортний периметр обмежений пр. Гагаріна, пл. Руднєва, пр. Московським, вул. Польовий, пров. Золотим і знову пр. Гагаріна. Під час матчів єврочемпіонату, які пройдуть у Харкові 9, 13 і 17 червня, в межах транспортного периметра буде заборонено рух усіх видів транспорту, за винятком транспорту, акредитованого УЄФА. Для вболівальників з транспортом, що мають квитки на матчі Євро, УЄФА проводить спеціальну акредитацію, для того щоб вони могли заїхати на парковку біля стадіону.

Також Департамент транспорту та зв'язку міськради видає спеціальні пропуски мешканцям будинків, які розташовані в межах транспортного периметра навколо стадіону. За цими перепустками мешканці будинків під час матчів зможуть у разі потреби на своєму транспортному засобі перетинати транспортний периметр.