У Харкові побудують гуртожиток для молодих учених на 300-350 місць. Про це повідомив "SQ" голова Харківської обласної ради молодих учених Валентин Чебанов. За його словами, вже розроблене технічне завдання на проектування гуртожитку, і очікується, що в 2011 р. буде готовий його будівельний проект. Планується, що кошти на будівництво будуть виділені з держбюджету за розпорядженням Кабміну, а потім будуть переведені Національній академії наук України. Харківська міськрада на вибір запропонувала кілька ділянок, на яких може бути побудований гуртожиток. Одна з ділянок знаходиться не дуже далеко від центру міста - в районі Одеської.

Як зазначив В.Чебанов, в гуртожитку будуть жити вчені, які приїхали на стажування до Харкова, в тому числі іноземці. "Зараз почався період, коли до Харкова на стажування почали приїжджати вчені з різних країн. Зокрема, приїжджають вчені зі США, Німеччини, Великобританії, Кореї", - зазначив В.Чебанов.

Довідка "SQ". Харківська обласна рада молодих учених була створена 2007 р. при Харківській облдержадміністрації. У травні 2011 р. було прийняте рішення про приєднання її до Північно-Східного наукового центру НАНУ та МОН.