Театралізована акція "Зелені легені або пустир розваг" пройшла 17 квітня на пл.Свободи в Харкові. Учасники акції виступали проти передбачуваної у зв'язку з розширенням Харківського гольф-клубу вирубки частини дерев П'ятихатського лісу. За словами одного з організаторів акції Антона Ольховського, в акції взяли участь близько 50 молодих людей з Дніпропетровська, Донецька, Миколаєва, Одеси та Харкова. Організатор акції - всеукраїнська молодіжна громадська організація "Демократичний альянс".

Молоді люди продемонстрували міні-спектакль, в якому вони виконували ролі дерев, людей, які їх рубають і ставлять на їх місці хрести, а також олігархів, які грають на пустирі в гольф. За словами учасників акції, "український народ повинен негайно повернути собі конституційне право користуватися лісом, найціннішим природним ресурсом країни. Навіть часткова вирубка лісу у сел.П'ятихатки призведе до серйозних екологічних проблем у Харківській обл., оскільки лісів в області залишилося не так вже й багато". 

Довідка "SQ". Як заявив 1 березня віце-президент Федерації гольфу України, президент "Superior Golf Club" Юрій Сапронов, ігрове поле харківського "Superior Golf Club" відповідно до міжнародних стандартів буде розширено з 9 до 18 лунок. Ці роботи планується провести до кінця 2010 р. За словами Ю.Сапронова, на перспективній ділянці будівництва гольф-поля знаходиться ліс. Близько 6 тис. дерев будуть знесені. Багато жителів сел.Пятіхатки виступають проти вирубки просік в лісі. Ініціативна група мешканців сел.Пятіхатки зібрала близько 9 тис. підписів проти вирубки лісу, запевняючи, що ліс - природне надбання, за яке вони будуть боротися.