Представники Комуністичної партії України провели на пл. Свободи в Харкові мітинг на згадку про Всесоюзний референдум 1991 р. з питання збереження СРСР. В акції взяли участь близько 100 осіб, серед них депутати обласної ради від КПУ.

"17 березня ми відзначаємо 20 років з дня референдуму про збереження СРСР. Те, що ми бачимо сьогодні, - це результат розвалу СРСР: ми, прості люди, змушені гнути спини на капіталістів. У цей день ми поєднуємо приємне з корисним - відзначаємо свою дату і наближаємося до людей", - заявив "SQ" секретар Харківського обкому КПУ з ідеологічної роботи Ігор Луценко.

Учасники акції розмістили на площі вісім наметів, обвішані карикатурами й агітаційними матеріалами. За словами мітингувальників, вони також виступають проти зняття заборони на продаж землі в Україні, підвищення тарифів та зростання цін.

Довідка "SQ". Всесоюзний референдум з питання про збереження СРСР - всенародне голосування, яке відбулося в Радянському Союзі 17 березня 1991 р. Був єдиним всесоюзним референдумом за всю історію існування СРСР. На ньому за збереження СРСР висловилися 112 млн. осіб, тобто 76% голосуючих.