Три нових дитячих садки відкриють у Харкові до 1 вересня. Вони почнуть працювати в Дзержинському, Московському та Жовтневому районах міста. Про це 17 січня повідомила журналістам директор Департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

За її словами, дитячий сад у Московському районі буде розрахований на 12 груп і 200 дітей. "Але поки що майбутній дошкільний заклад знаходиться в оренді, і ми зараз працюємо над тим, щоб повернути його в комунальну власність", - зазначила О.Деменко. Дитсадок у Дзержинському районі розрахований на 6 груп і 120 дітей, а садочок у Жовтневому районі - на 4 групи та 80 дітей. "У Дзержинському районі - велика потреба в дитячих садах. І садок, який у кінці 2011 року передав у комунальну власність міста Харківський авіаційний завод, частково вирішить проблему. Будівлю дитячого садка в Жовтневому районі передали з відомчого підпорядкування в міську власність на останній сесії Харківської міськради", - підкреслила директор Департаменту освіти.

О.Деменко також відзначила, що 1 вересня три нових дитячих садки зможуть прийняти 300 дітей, хоча вони і розраховані на більшу кількість вихованців. "Відразу відкрити всі групи у садочках неможливо, оскільки приміщення, які простояли по 10-15 років, вимагають багато коштів на відновлення, і ми не в змозі їх відразу виділити. Тому проводимо роботи поетапно. Зараз відновлюємо системи життєзабезпечення, ремонтуємо харчоблоки, пральні, медичні кабінети, ігрові кімнати та спальні. Щоб повністю відкрити всі групи, буде потрібно 2-3 роки. Тому поки ми відкриваємо в цих садках по кілька груп", - додала О.Деменко.

Довідка "SQ". Зараз у Харкові працює 193 дитячі дошкільні установи.

З початку навчального року у Харкові відкрився дитячий садок № 345 (Червонозаводський район) і відновив роботу дитячий садок № 275 (Ленінський район). У цих дитсадках працює по дві групи. Як заявив 12 січня голова Ленінської райадміністрації Харкова Володимир Наконечний, у дитсадку № 275 цього року відкриють чотири нові групи.

Як повідомив 15 листопада голова адміністрації Московського району Олег Товкун, у 2012 році в районі по вул. Гвардійців Широнінців, 52 буде відкритий дитячий садок № 100 на три групи.