До Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради подано кілька заявок від перевізників на придбання 228 автобусів великої місткості. Про це 17 січня повідомив журналістам директор департаменту Сергій Дульфан.

"Завдяки системі GPS у нас є інформація про пасажиропотік - де, коли, скільки пасажирів їде в який бік. Практично всі перевізники, побачивши ці дані, гарантували місту, що вони закуплять рухомий склад більшої місткості. На сьогодні в департаменті лежать заяви від перевізників, де зазначені конкретні терміни зміни рухомого складу в залежності від щільності пасажиропотоку", - підкреслив С.Дульфан.

За його словами, міська рада також планує закупити кілька автобусів великої місткості.

Довідка "SQ". У серпні директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Євген Водовозов повідомив, що КП "Харківпас" перерахувало на Львівський автобусний завод 24 млн. 960 тис. грн. на закупівлю автобусів "ЛАЗ" за гроші, виділені Кабінетом міністрів для придбання транспорту в містах, що прийматимуть матчі Євро-2012. 28 жовтня 16 автобусів були передані делегації Харкова.

Як заявив 8 листопада міський голова Геннадій Кернес, окрім 16 автобусів, для Харкова планується закупити ще 10 автобусів і 97 тролейбусів. За його словами, з 97 тролейбусів 67 буде одинарних і 30 - спарених. Вартість замовлення складе 100 млн.грн., ці кошти будуть виділені з держбюджету.