Харків отримав нагороду від Федерації футболу України (ФФУ) за проведення Євро-2012. Її вручив харківському міському голові Геннадію Кернесу перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов на звітно-виборній конференції Харківської обласної федерації футболу, яка пройшла сьогодні, 16 листопада.

Як зазначив міський голова, в підготовці та проведенні чемпіонату брали участь усі харків'яни. "Ми пишаємося, що Харків провів Євро-2012. Це вписало його в історію європейського футболу, дало поштовх для розвитку нашого міста", - підкреслив Кернес.

Попов зазначив, що у федерації уважно стежать за розвитком харківського футболу. В цілому по області в змаганнях беруть участь 270 команд у шести вікових групах. Діє 96 спортивних майданчиків, чотири всепогодних стадіони. "Таких успіхів домоглися далеко не в усій Україні. Федерація веде комп'ютеризований облік спортсменів-футболістів. Так ось з цього обліку в Харківській області - 27 тис. спортсменів-футболістів віком від 8 до 27 років. Це прекрасний результат, але від розвинених країн за цим показником ми відстаємо на порядок, так що є перспективи для зростання", - зазначив Попов.

За успіхи в розвитку футболу Попов вручив жовті футболки національної збірної України з футболу Геннадію Кернесу, голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну та колишньому голові облфедераціі футболу Володимиру Бабаєву (№ 9).

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. проходила в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграла збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Всі матчі пройшли на стадіоні "Металіст", де їх подивилися близько 110 тис.уболівальників (у тому числі 40 тис.голландців і більше 10 тис. німців).

У підготовку проведення Євро-2012 в Харківській області інвестували близько 13,6 млрд.грн.: 3,42 млрд.грн. - З держбюджету, 1,19 млрд.грн. - з місцевих бюджетів, 9,29 млрд.грн. - інвестиції з інших джерел (5,2 млрд.грн. виділило ДП "Південна залізниця", 968 млн.грн. - "Укравтодор", 2,39 млрд.грн. - група "DCH").