Зиновій Галаван на сьогодні, 16 листопада, залишається начальником Слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області, однак піде з посади після відповідного наказу міністра. Про це заявив начальник облуправління міліції Віктор Козицький, коментуючи інформацію "SQ" про те, що на місце Галавана буде призначений Микола Фоменко, який до вересня минулого року обіймав посаду керівника Харківського міськвідділу міліції, а зараз працює заступником начальника міськуправління міліції.

За словами Козицького, вся справа в майбутній реорганізації облуправління міліції. "У нас введена нова посада. Раніше посада називалася "начальник Слідчого управління", зараз вона називається "перший заступник начальника Головного управління - начальник Слідчого управління". На ній повинен знаходитися атестований офіцер міліції, а Зиновій Степанович Галаван був державним службовцем і вийшов на пенсію. Наразі на рівні міністерства вирішується питання про призначення людини на цю посаду. Кандидата ви вже чули, це Фоменко Микола Іванович. Якщо міністр підпише наказ, значить, він буде першим заступником (і начальником Слідчого управління - "SQ"), якщо ні - будемо шукати нового кандидата", - розповів Козицький.

За його словами, посада першого заступника начальника Головного управління МВС України в Харківській області, яку зараз обіймає Олександр Островерх, буде скорочена. Замість неї вводиться посада ще одного заступника начальника облуправління міліції, який здійснюватиме контроль штабу, управління кадрового забезпечення, фінансового та ресурсного забезпечення.

Загалом реорганізація проводиться у зв'язку з набранням чинності нового КПК і згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ України "Про організацію діяльності органів досудового розслідування Міністерства внутрішніх справ України".