Харьковские мясокомбинаты "Салтовский" и "Алголь" могут закрытьКомісія Харківської міськради 15 серпня перевірила ВАТ "Салтівський м'ясокомбінат" та ТОВ "Алголь" з дотримання екологічних і санітарних норм. Окрім директорів профільних департаментів міськради, до складу комісії увійшли фахівці санепідемстанції, управління державної екологічної інспекції, МНС, керівники комунальних підприємств Харкова, а також представники ініціативної групи мешканців, повідомив сайт міськради.

Як зазначив голова комісії, в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, за результатами перевірки незабаром буде винесено остаточне рішення з приводу подальшого функціонування цих підприємств у районі житлових масивів. "Я думаю, що протягом декількох тижнів, коли будуть готові лабораторні дослідження, ми зрозуміємо реальну картину цієї конфліктної ситуації. Якщо за результатами перевірки будуть виявлені порушення санітарних та екологічних норм, керівництвом міста буде вжито заходів з приводу подальшого функціонування цих м'ясокомбінатів", - підкреслив Г.Кернес.

Довідка "SQ". 30 липня мешканці вулиць Краснодарської і Благодатної поскаржилися Г.Кернесу на діяльність м'ясокомбінатів "Салтівський" і "Алголь", які доставляють їм незручності. З цього питання була створена ініціативна група з місцевих мешканців, фахівців екологічних служб міста та СЕС для ретельного вивчення проблеми, а також секретар міськради пообіцяв організувати зустріч місцевих мешканців з власниками цих підприємств.