Ю. Тимошенко проведут рентгенологическое обследованиеЕкс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання в Качанівській виправній колонії Харкова, проведуть додаткове рентгенологічне обстеження. Про це 16 лютого повідомила журналістам перший заступник міністра охорони здоров'я України, керівник медичної комісії від Міністерства охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко. За її словами, комісія вже закінчує свою роботу.

За словами заступника міністра, Ю.Тимошенко для лікування буде приймати ті медичні препарати, які були їй раніше призначені комісією. Вона підкреслила, що питання доставки Ю.Тимошенко для рентгенівського дослідження до однієї з лікарень Харкова вирішуватиметься додатково медиками Державної пенітенціарної служби.

Довідка "SQ". Комісія, до складу якої увійшли іноземні та українські фахівці, почала обстеження Ю.Тимошенко 14 лютого. Р.Моїсеєнко заявила, що комісії вдалося переконати Ю.Тимошенко пройти медогляд із залученням у тому числі українських лікарів. У складі медкомісії - семеро лікарів: двоє українських (головний терапевт України, професор Василь Нетяженко і лікар Качанівської колонії) і п'ятеро іноземних (два - з Німеччини і три - з Канади). Лікарі привезли своє обладнання, у тому числі ультразвукове.

Німецькі фахівці завершили огляд Ю.Тимошенко 14 лютого і залишили ув'язнення в запечатаному конверті. Як повідомила пізніше Державна пенітенціарна служба, Ю.Тимошенко ознайомилася з висновками цих фахівців.