Справу про вибух житлового будинку по пр. Московському, 248-г у Харкові направлять до суду у кінці січня. Про це 16 січня повідомили у прес-службі прокуратури Харкова.

За інформацією прокуратури, у справі залишилося провести ще низку експертиз. Як повідомив процесуальний прокурор Антон Лук'янчук, Ленінський райсуд Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, чоловіка (1973 р.н.) звинувачують у порушенні пожежної безпеки, яка спричинила загибель людей, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.270 КК України. Під час вибуху загинули його колишня дружина, дві дочки й онук. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Довідка "SQ". Увечері 16 грудня в квартирі на 10-му поверсі 16-поверхового будинку на Московському проспекті, 248-г (район станції метро "Імені О.Масельського") стався вибух з наступним загорянням. Вибухом були зруйновані міжквартирні перегородки, пошкоджене перекриття між 9-м, 10-м і 11-м поверхами, а також несні конструкції зовнішньої стіни. Всього постраждало 38 квартир. У результаті вибуху загинули чотири людини, з них двоє дітей 2005 і 2011 р.н., постраждали вісім людей. 13-річна дівчинка досі перебуває в лікарні швидкої і невідкладної допомоги у важкому стані.

Збиток від вибуху в будинку, за попередніми підрахунками, склав 17,8 млн.грн. Обласна комісія з НС визнала ситуацію з будинком на Московському проспекті надзвичайною на регіональному рівні. Тепер Харків очікує від держави матеріальної допомоги на усунення наслідків вибуху. Раніше генеральний директор ТОВ "Стальконструкція" Сергій Євель повідомив, що ремонтні роботи у всіх квартирах постраждалого від вибуху будинку будуть закінчені 26 січня. Що стосується фасаду будинку, то його почнуть ремонтувати у березні.