Колишні співробітники КП "Міськелектротранс" припинили голодування, учасники акції протесту згортають свій табір на пл.Свободи. Про це 15 серпня заявив "SQ" один з учасників акції, голова первинної профспілкової організації "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" Андрій Ільгов.

Він розповів, що сьогодні представники цієї профспілки зустрілися з прокурором Харківської області Геннадієм Тюріним, і він пообіцяв провести перевірку діяльності підприємства і "всіх фактів злочинів з боку керівництва "Міськелектротрансу", представників виконкому міськради, міліції та виконавчої служби". Серед фактів, у яких представники профспілки просять розібратися Г.Тюріна, - навмисна затримка і порушення порядку виплати зарплати керівництвом "Міськелектротрансу", заборгованість до Пенсійного фонду розміром близько 47 млн.грн., напад на учасників акції міліціонерів. "Надумана реорганізація "Міськелектротрансу", на мій погляд, насправді реорганізацією не є, а є наміром довести підприємство до банкрутства. Прокуратура міста всього цього бачити не бажає", - заявив А.Ільгов.

До отримання результатів прокурорської перевірки було прийняте рішення акцію призупинити. Перші результати перевірки за фінансової діяльності "Міськелектротрансу" повинні бути отримані до 23 серпня. А.Ільгов наголосив, що "якщо ми побачимо зволікання, ігнорування або буде тягнутися час, то ми організуємо акцію в Києві, під будівлею Кабінету міністрів України".

Довідка "SQ". 2 серпня на пл. Свободи в Харкові пройшла акція протесту працівників ХКП "Міськелектротранс" проти реорганізації підприємства. У ній взяли участь близько 100 осіб. У цей день 76 тролейбусів не вийшли на маршрути.

10 серпня п'ять звільнених співробітників КП "Міськелектротранс" оголосили безстрокове голодування. Як заявив А.Ільгов, це водії депо № 3, які були звільнені після страйку працівників підприємства.