Оглядові екскурсії Харковом замовляють невеликі групи іноземних туристів (по 2-4 людини), що приїхали на Євро-2012. Про це 15 червня повідомили "SQ" у туристичній компанії "Дея Букинг", організатора програми "Харків. Літо. Футбол" для вболівальників. Щодня агентство проводить 3 - 6 оглядових екскурсії містом тривалістю від 1 до 3 годин. Зокрема, сьогодні вже пройшли дві такі екскурсії.

В основному їх замовляють голландці, але цікавляться ними і росіяни, німці, датчани та французи. Для вболівальників проводять як піші екскурсії, так і на легковому автомобілі. Екскурсії проходять англійською і французькою мовами. У турагенції відзначили, що закордонні гості цікавляться соборами, вулицями зі старими будинками та іншими пам'ятками Харкова.

Як повідомили "SQ" у Покровському та Благовіщенському соборах, з початку проведення в місті Євро до цих храмів регулярно заходять іноземці, особливо багато було німців. Відвідують храми і інші туристи: росіяни, голландці, датчани. Іноземці просять фотографувати усередині соборів, і їм це дозволяють.

Привертає увагу іноземних туристів і Харківський зоопарк, але відвідують його в основному голландці, які живуть у місті з початку Євро. Заходять іноземні туристи і до дельфінарію. Екскурсії англійською мовою зоопарк і океанаріум дельфінарію не проводять, програми в дельфінарії теж йдуть тільки російською мовою.

Довідка "SQ". З 8 червня до 1 липня в Польщі та Україні проходить чемпіонат Європи з футболу. Харків є одним з чотирьох українських міст (Київ, Донецьк і Львів), в яких проходять матчі чемпіонату. У Харкові всі матчі групи В проводить збірна Голландії, яка базується в Кракові (Польща), а до Харкова приїжджає за день до матчу. Однак у Харкові живе кілька тисяч голландських уболівальників, а напередодні матчів приїжджають туристи з інших країн: Данії, Німеччини, Португалії, Росії.