До 65-річчя Дня Перемоги обласна влада видасть книгу з унікальними фотографіями з історії Харкова. Про це 15 квітня повідомив журналістам депутат Харківської міськради, радник губернатора з питань молодіжної політики і спорту Габріел Михайлов.

За його словами, у книзі будуть представлені довоєнний період життя Харкова, військовий і окупаційний, післявоєнний і сучасний. Фотографії для книги, окрім Харківського обласного архіву і архіву історичного музею, надали також архіви Австрії, Німеччини, Італії, Швейцарії та ін. країн.

"На жаль, деякі архіви виставили нам рахунки на досить великі суми. Наприклад, Гамбурзький інститут соціальних досліджень запросив за одну фотографію 30 євро, а ми взяли 30 фотографій. Бундесархів запросив 27,5 євро за кожну з 50 фотографій. Довелося заплатити, оскільки інакше ми б не встигли випустити книгу. Там теж чиновницька тяганина, процес листування займає багато часу, а ми після того, як нам передали фото, просто не встигли написати, що, можливо, до 65-річчя Перемоги нам подарують ці фотографії ", - зазначив Г. Михайлов.

За його словами, книга-фотоальбом "Харків. Місто, яке пережило війну" у межах проекту "Не дамо переписати історію" видається вже протягом 15 років. Як відзначив Г. Михайлов, після цієї книги проект буде тимчасово призупинено, а відновиться він вже до 70-річчя Перемоги.

Тираж книги - 1 тис. примірників. За словами Г. Михайлова, фотоальбом буде переданий до бібліотек, шкіл, подарований ветеранам.