За результатами вчорашнього рейду прокуратури і міліції по салонах гральних автоматів Харкова було вилучено 100 гральних автоматів і дві рулетки. Про це 15 березня розповів журналістам начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство, прокуратури Харківської області Ярослав Мишков.

За його словами, під час рейду працювало п'ять оперативних груп, до складу яких входили співробітники прокуратури Харківської області та міліції. Ці групи вчора за півдня роботи перевірили 42 адреси, за якими за оперативною інформацією працювали гральні салони. У дев'яти випадках були зафіксовані факти заняття гральним бізнесом. У 25 випадках двері приміщень були закриті. У восьми випадках інформація про роботу салонів гральних автоматів виявилася помилковою, нічого схожого на салони за цими адресами не було.

"У кожному зафіксованому випадку роботи салону ми вимагали пояснення у персоналу та іноді - у гравців. На місця виїжджали оперативні групи міліції, слідчі райвідділів складали протокол і проводили роботу з вилучення та вивезення цих автоматів", - розповів Я.Мишков.

За його словами, протягом десяти днів буде вирішено питання про порушення кримінальних справ за ст. 203 (заняття забороненими видами господарської діяльності) та 203-2 Кримінального кодексу України (заняття гральним бізнесом). Я.Мишков також зазначив, що прокуратура буде проводити перевірки причетності міліції до "кришування" грального бізнесу.

Довідка "SQ". Закон про заборону грального бізнесу в Україні набув чинності наприкінці червня 2009 р.