Голова Старосалтівської селищної ради Вовчанського району Парасковія Задорожня найближчим часом звернеться до Міністерства внутрішніх справ і Генеральної прокуратури України з вимогою об'єктивно розслідувати справу про смерть її чоловіка, Анатолія Савунова, і покарати винних. Про це 15 лютого вона розповіла "SQ".

Нагадаємо, 25 березня 2011 р. співробітники УБОЗ затримали П.Задорожню в будівлі селищної ради за звинуваченням в отриманні 175 тис. грн. хабара. В той же день, приблизно в той же час, до квартири П.Задорожньої увірвалися четверо невідомих у масках, які шукали гроші, побили і порізали ножем 74-річного А.Савунова. Він потрапив до лікарні і після першої операції 12 липня помер.

"Справа про смерть мого чоловіка не розслідується належним чином. Спочатку справу порушили за статтею "хуліганство" (ч 1. ст. 296 КК України). Мого чоловіка ніхто навіть не допитував, не були допитані основні свідки. Статтю кримінальної справи тільки в кінці жовтня перекваліфікували в "розбійний напад з нанесенням тілесних ушкоджень" (ч. 4. ст. 187 КК України). Тепер обласна прокуратура оголосила дисциплінарне стягнення слідчим, які вели справу за неналежне ведення слідства. Рік минув, а результатів немає", - розповіла П.Задорожня.

За її словами, чоловік розповів їй, що в одного з бандитів був таймер і в момент нападу він стежив за часом. "Ці бандити точно знали, що протягом трьох годин на квартиру ніхто не прийде. Люди в селищі бачили, що в цей же час біля будинку стояла машина і чергували ще двоє невідомих", - розповіла П.Задорожня.

За її словами, справу про хабарництво, порушену проти неї і справу про напад на її чоловіка слід розслідувати разом. За заявою П.Задорожньої, вона впевнена, що її сім'ю "замовили" силовим структурам, щоб прибрати її з посади селищного голови. "Коли співробітники УБОЗ мене затримували, мені кілька разів наполегливо пропонували написати заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Жодних доказів моєї провини немає, на грошах немає моїх відбитків пальців, а на моїх руках не було слідів від матеріалів, якими позначили гроші", - розповіла П.Задорожня. Крім цього, за її словами, у 2010 р. спалили її автомобіль, а до цього осквернили могилу її батьків. Винних у цьому теж досі не знайшли.

Довідка "SQ". Як повідомили раніше в УБОЗ, жінка була затримана 25 березня в приміщенні селищної ради при одержанні хабара в розмірі 175 тис. грн. за виділення земельних ділянок. За словами П.Задорожньої, вона не торкалася до грошей, гроші були вилучені у її секретаря Максима Біцюти. Прокуратура Харківської області порушила стосовно затриманих кримінальну справу за ч.2 ст. 368 КК України (одержання хабара посадовою особою). П.Задорожня кілька місяців перебувала під вартою, влітку її відпустили під підписку про невиїзд. Справа розглядається в суді.