У Харкові вийшов подарунковий фотоальбом "Euroholidays in Харків", присвячений Євро-2012. Презентація видання відбулася 15 січня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO".

До альбому увійшли близько 250 знімків молодих харківських фотографів: Олега Пальчика, Ольги Іващенко, Дмитра Неймирка, Михайла Масловського, Лії Хмари; дизайнер видання - Марина Самохіна. Як розповіла автор проекту Хмара, фотографії поділені на розділи, присвячені самим футбольним матчам, фан-зоні та емоціям людей, і супроводжуються невеликим англійсько-украиских текстом.

У продажу альбом не представлений. "Цей іміджевий проект зацікавив харківську владу: альбом буде вручатися гостям Харкова та представникам іноземних делегацій", - зазначила Хмара. За її словами, можливо, пізніше альбом таки можна буде придбати.

Видання вийшло за підтримки депутата Харківської облради, президента асоціації "Металотрейдери Слобожанщини. Регіон - Сталь" Вадима Горошка. "Альбом дуже красивий і яскравий. Крім того, ми дуже горді тим, що в нашому місті проходило таке футбольне свято, і тому трохи допомогли молодим професіоналам", - зазначив він.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. проходила в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграла збірна Нідерландів - з командами Данії, Німеччини та Португалії. Матчі пройшли на стадіоні "Металіст".