В Харькове открыли памятную доску ГурченкоПам'ятну дошку народній артистці СРСР актрисі Людмилі Гурченко відкрили 14 листопада у Харкові. Дошка встановлена ​​на будівлі гімназії № 6 "Маріїнська гімназія" (вул. Римарська, 11), де навчалась Гурченко.

На урочисте відкриття пам'ятної дошки зібралися випускники, вчителі та учні гімназії, діячі культури, люди, знайомі з актрисою, і просто харків'яни. З промовами виступили колишній мер Харкова Михайло Пилипчук, чоловік артистки Сергій Сенін, який приїхав до Харкова з Москви, директор ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" Олександр Жданов, директор гімназії Леся Зуб та ін.

Автор пам'ятної дошки - скульптор Олександр Рідний. Він розповів журналістам, що у своїй роботі використовував фотографію Гурченко з фільму "Вокзал для двох".

 

В Харькове открыли памятную доску Гурченко В Харькове открыли памятную доску Гурченко

Довідка "SQ". Раніше депутати Харківської міськради виступили з ініціативою назвати одну з вулиць міста ім'ям Гурченко. Також у Харкові розглядається питання про створення музею Гурченко.

Людмила Гурченко народилася у 1935 р. в Харкові. В кіно дебютувала в 1956 р. у фільмі "Дорога правди". У тому ж році вона знялася в стрічці "Карнавальна ніч" і запам'яталася піснею "П'ять хвилин". Серед інших відомих кінострічок Гурченко - "Вокзал для двох", "Улюблена жінка механіка Гаврилова", "Сибіріада", "Моя морячка". 24 серпня 2010 р. Гурченко востаннє раз виступила перед харків'янами на святковому концерті, присвяченому Дню міста, Дню визволення Харкова від фашистських загарбників та Дню незалежності України. 30 березня 2011 р. на 76-му році життя актриса померла.