Міська влада сьогодні, 14 вересня, повністю погасила заборгованість із зарплати і компенсації за невикористані відпустки перед колишніми працівниками ХКП "Міськелектротранс". Про це повідомив сайт Харківської міськради з посиланням на директора Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергія Дульфана.

"Сьогодні ми повністю розрахувалися з усіма колишніми співробітниками "Міськелектротрансу", які або працюють зараз на одному з нових транспортних підприємств міста, або були скорочені в результаті реорганізації. Незважаючи на розмови недоброзичливців, ми виконали всі зобов'язання перед транспортниками, які брали на себе раніше. Ведеться постійна робота, і розрахунок за боргами - не більше ніж черговий її крок", - заявив директор департаменту.

Дульфан підкреслив, що всього на виплату заборгованостей було перераховано 4,56 млн.грн. Із них 1,07 млн.грн - це компенсація за невикористані відпустки, близько 2,13 млн.грн - нарахування та виплата заборгованості з зарплати. Директор департаменту уточнив, що компенсацію за відпустки отримали 1027 чоловік, зарплату виплатили трохи менше ніж 2 тис. чоловік. Він зазначив, що для остаточного розрахунку із співробітниками підприємства кошти з міського бюджету виділили на останній сесії Харківської міськради.

 

Довідка "SQ". Раніше звільнені працівники "Міськелектротранс" неодноразово проводили пікети під будівлею харківської мерії і вимагали виплатити їм заборгованість із зарплати. Скорочувати працівників підприємства почали в січні, після того як КП "Міськелектротранс" реорганізували, створивши кілька комунальних підприємств.