Фотовыставка, посвященная освобождению Харькова, открылась на Южном вокзале

Фотовиставку, присвячену звільненню Харкова від фашистських загарбників, відкрито на Південному вокзалі в Харкові. Стенд встановлено біля південної стіни головного залу вокзалу. Виставка триватиме до 25 вересня. Про це 14 вересня повідомив "SQ" керівник Харківського фотоклубу Святослав Борисенко. За його словами, "виставка покликана показатина прикладі Південного вокзалу, яким було місто після звільнення , а також - як розвивався і будувався вокзал".

Як зазначив С.Борисенко, всі виставлені фотографії надала Південна залізниця. "Раніше фотоклуб організував на вокзалі виставку робіт своїх членів. Працівникам вокзалу ідея фотовиставок сподобалася, і вони вирішили продовжити співпрацю", - відзначив С.Борисенко.

Довідка "SQ". 18 вересня 1868 р. заклали перший камінь під будівлю Південного вокзалу. Зараз комплекс вокзалу станції "Харків-Пасажирський" включає будівлі вокзалу і готелі, квиткові каси, котельню, гаражі, багажне відділення загальною площею 32,6 тис.кв.м, 7 пасажирських платформ і 2 тунелі для виходу пасажирів загальною площею 33,1 тис . кв.м, привокзальну площу (6 тис.кв.м) і автопарковання (15,9 тис.кв.м). Уся територія вокзалу становить 4,8 га.