Генеральним підрядником реконструкції Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького в Харкові виступив трест "Житлобуд-1". Про це повідомили "SQ" в асоціації "Регіональне будівництво" з посиланням на голову ради асоціації Олександра Харченка. Будівельні роботи в парку ведуть ще чотири компанії - учасниці асоціації "Регіональне будівництво": "Житлобуд-2", "Стальконструкція", "Авантаж" і "Курязький ДБК". Компанії авансують роботи (працюють без оплати) - витрати на будівництво їм відшкодують пізніше.

Як зазначив О.Харченко, всі роботи ведуться за графіком, щодня збирається штаб з будівництва. Компанія "Стальконструкція" зводить огорожу навколо території парку, "Житлобуд-2" веде будівництво п'яти кафе, "Житлобуд-1" побудував тир і п'ять туалетів, веде будівництво "Дому жахів".

За словами О.Харченка, проект передбачає будівництво та заміну 18 км тротуарів у парку, а також реконструкцію скверу ім.Макаренка навпроти головного входу в парк і будівництво парковки за вул.Весніна.

Парк розваг планується відкрити до 1 червня 2012 р.

Довідка "SQ". Проект реконструкції парку було презентовано 19 жовтня 2010 р. у Харківській міськраді. Згідно з проектом, у парку будуть встановлені 35 атракціонів, у тому числі 23 сімейних, 8 дитячих і 4 екстремальних. Серед атракціонів, вироблених у Німеччині, Італії, Канаді та Франції, у парку з'являться "Американські гірки" і найбільше в Україні "Колесо огляду" висотою 55 м, а також атракціони для дітей від 2 років, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ставок з човнами, автодром та контактний зоопарк. Окрім того, тут побудують розважальний центр із сучасним кінотеатром, кафе та інші об'єкти відпочинку та розваг.

За попередніми розрахунками, на будівництво парку буде витрачено близько 20 млн.євро.