Відкритий літній чемпіонат з картингу серед журналістів і телеведучих "Картинг-медіа - 2012" пройде 19 травня на картодромі "Піонер" (вул. Плеханівська, 126). Як повідомив 14 травня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" директор картинг-клубу "Піонер" Юрій Криворучко, "Картинг-медіа" проводиться водинадцяте. Раніше проходили змагання в особистому заліку, цього року турнір уперше відбудеться як командні естафетні перегони. У кожній команді буде по двоє чоловіків і по одній дівчині.

Як розповів спортивний директор картинг-клубу, тренер школи картингу картинг-клубу "Піонер" Олександр Кравчонок, команди поділять на дві групи. З них до фіналу пройдуть чотири. Решта команд проїдуть втішний заїзд, за результатами якого до фіналу вийдуть ще дві команди. Протяжність заїздів - 30 кіл, у фінальній частині - 40. Протягом заїзду повинна відбутися зміна пілотів, щоб у карті побував кожен з них. Кожен учасник повинен проїхати не менше трьох кіл. "Ви повинні будете розробити стратегію зміни пілотів, подумати, хто проїде більше, хто менше", - зазначив О.Кравчонок. За його словами, дотримуючись максимального наближення до спортивних змагань, на турнірі буде використовуватися прапірна сигналізація, подібно до перегонів "Формули-1", і система телеметрії, яка дозволить визначити команду, що проїхала заїзд за мінімальний час.

Потренуватися учасники можуть на картодромі "Піонер" 14-18 травня з 13 до 22.00. Також можна отримати уроки в школі картингу у вівторок і п'ятницю (початок - о 18.30).

Як повідомив PR-менеджер картинг-клубу Олександр Лисенко, на участь у турнірі вже зареєструвались 11 команд. Ще охочі позмагатися можуть подати заявки до 16 травня. Команди, що зайняли перше, друге і третє місця, отримають кубки, всі інші команди - малі кубки.

Під час прес-конференції представники картинг-клубу провели жеребкування, яке розподілило учасників на старті. "Хочу побажати перемоги, бризок шампанського на подіумі і гарного настрою", - додав Ю.Криворучко.

Довідка "SQ". За словами О.Кравчонка, максимальна швидкість карта - 75-80 км/год. Протяжність траси - 400 м.