Для зберігання подарунків, що піднесли голові Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайлу Добкіну в день його народження, в будівлі обладміністрації виділили окреме приміщення. Про це 14 лютого розповів журналістам начальник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови ХОДА Олена Коробка.

"Це приміщення знаходиться на цокольному поверсі, воно підготовлене для зберігання подарунків - кімната суха, там обладнані спеціальні стелажі", - зазначила О.Коробка.

За її словами, був проведений попередній облік подарунків М.Добкіна. В акті, складеному комісією з оцінки подарунків, числиться 54 речі. Серед них - картини, ікони, старовинні та особливо цінні видання книг, статуетки, годинники, запонки, арбалет та інші речі. Тепер цінність подарунків буде визначати кілька експертів. "Після експертної оцінки ми проведемо засідання робочої групи, на якому буде затверджена ця оцінка, складений перелік усіх цінностей, і вони будуть передані на баланс обладміністрації", - підкреслила начальник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови ХОДА.

О.Коробка зазначила, що відтепер також будуть проводитися оцінка та інвентаризація подарунків, які дарують на свята заступникам голови ХОДА.

Довідка "SQ". М.Добкін відзначав свій день народження 26 січня.

Напередодні він підписав розпорядження про створення спеціальної робочої групи, яка займатиметься оцінкою й інвентаризацією подарунків, отриманих губернатором у день народження. Група була створена на виконання закону України "Про заходи щодо запобігання та протидії корупції".