На проспекті Гагаріна навесні цього року висадять дерева. Про це розповів "SQ" директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін. За його словами, реконструкція пр. Гагаріна закінчиться до середини квітня, тоді ж планується і висадити дерева.

Зокрема, дерева посадять уздовж проїжджої частини проспекту. "Тому що садити дерева посеред проспекту при такій щільності руху транспорту - нереально. Буде порушено огляд руху", - зазначив В.Кітанін. Він додав, що на пр. Гагаріна висадять близько 400 дерев.

Довідка "SQ". Як повідомила раніше заступник директора Департаменту комунального господарства міськради Марина Борисенко, на пр. Гагаріна для розширення дороги зрубали більше 350 дерев. З них тільки 24 дерева перебували в незадовільному стані, а решта - в нормальному.

У жовтні 2011 р. екогрупа "Печеніги" направила прокурору Харкова скаргу щодо знесення зелених насаджень при реконструкції пр. Гагаріна. За даними екогрупи, в період з 1 квітня до 12 жовтня 2011 р. при реконструкції пр.Гагаріна було знесено 1 тис. 463 дерева. "Це підтверджується відеозаписами, супутниковими зйомками і пнями, що залишилися. У той же час, Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області неодноразово стверджувало, що їм було погоджене знесення по проспекту Гагаріна тільки 355 дерев. Таким чином, було незаконно знищено більше 1108 дерев", - заявили в екогрупи.

Реконструкція пр.Гагаріна проводиться в рамках підготовки до Євро-2012. Проспект з'єднує центр міста й аеропорт. По всій довжині проспекту (близько 9 км) планувалося покласти новий верхній шар асфальту, гарантійний термін роботи якого - 10 років. Дорогу планувалося розширити за 4 смуг до 6-9 за рахунок зняття внутрішніх острівців проспекту. Також планувалося замінити електричні лінії тролейбусних маршрутів. Фінансується реконструкція за рахунок державного та міського бюджетів з розрахунку 50 на 50.