Спеціальний центр для жінок, звільнених з місць позбавлення волі, планується відкрити в листопаді в сел.Краснопавлівка (Лозівський р-н, Харківська обл.). Про це 12 жовтня повідомив "SQ" начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в Харківській області Анатолій Сліпченко. За його словами, в центрі будуть жити жінки, які звільнилися, але жити їм ніде. З ними будуть займатися соціальні працівники та психологи.

Як зазначив А.Сліпченко, кошти на ремонт і реконструкцію будівлі колишнього лікувального закладу, в якому розміститься центр, виділила шведська благодійна організація. На місяць звільняється з місць позбавлення волі в середньому одна жінка, якій ніде жити. Після введення в експлуатацію центр буде переданий профільному управлінню Харківської облдержадміністрації.

Довідка "SQ". На території Харківської області функціонують територіальне управління, 11 кримінально-виконавчих установ, Харківський слідчий ізолятор і Курязька виховна колонія. У колоніях на 10 жовтня 2010 р. перебуває 11,8 тис. ув'язнених.