Правоохоронцям відомо ім'я людини, що здійснювала насильницькі дії стосовно моєї дочки - батько дівчинки Д. Котенко

"Сьогодні мені назвали ім'я людини, що здійснювала насильницькі дії стосовно моєї дочки Валі. Це шокуюче: правоохоронці вже встановили його особу, але не вживають ніяких заходів", - зазначив 13 травня журналістам прийомний батько дівчинки, керівник обласного відділення Нацкомісії з питань моралі Денис Котенко.

За його словами, ім'я гвалтівника йому повідомили неофіційно, тому він не може поки назвати його прізвище або посаду.

У той же час, як повідомив Д. Котенко, правоохоронці мають намір відвезти дівчинку на місце злочину. "Раніше казали "навіщо?", "яке місце злочину?"... Але на останній зустрічі зі слідчим я зрозумів, що вони планують відвезти Валю до тієї кімнати, де все відбувалося. Вона розповідає, куди вона йшла, де їй говорили роздягатися , що дядько робив. Я вже говорив, що лікарі сказали: насильство відбувалося неодноразово, систематично ", - відзначив Д. Котенко.

За його словами, правоохоронці також мають намір провести повторну комісійну експертизу дівчинки.

"Нам ще належить зробити мінімум три дорогих операції. Лікарі кажуть, що відновити все ще можливо. Зараз їй шість повних років, і вона живе нормальним життям: готується до школи, займається з логопедом, грає ляльками. Плануємо відправити її на море, відновити здоров'я ", - відзначив Д. Котенко.

 

 

Довідка "SQ". Заява про згвалтування колишньої вихованки харківського дитбудинку "Родина" було подано Д. Котенком. 13 січня за фактом згвалтування порушено кримінальну справу за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу (згвалтування малолітньої, карається позбавленням волі терміном до 15 років).

Як повідомив на той момент начальник Головного управління МВС України в Харківській обл. Анатолій Сліпченко, факт згвалтування 5-річної вихованки дитячого будинку "Родина" дійсно мав місце, що підтвердив первинний медичний огляд дівчинки. У дитячому будинку можливість сексуального насильства над дівчинкою виключили.

14 січня бригада лікарів-гінекологів для дитячого і підліткового віку у присутності співробітників прокуратури оглянула 47 дівчаток - вихованок комунальної установи харківського дитячого будинку "Родина". "Медичне обстеження не виявило ніяких насильницьких дій щодо вихованців дитячого будинку" Родина ", - заявив начальник міськуправління охорони здоров'я Юрій Сороколат.

2 лютого прокурор Харківської області Василь Синчук заявив, що перевірка факту сексуального насилля над 5-річною дівчинкою, колишньої вихованкою харківського дитбудинку "Родина", триває. "Ми продовжуємо перевіряти, і для певних посадових осіб це не дуже прийнятно, адже справа має великий суспільний резонанс", - підкреслив В. Синчук.