Океанаріум відкрився в Харківському дельфінарії

Океанаріум відкрився в Харківському міському дельфінарії "Немо". Океанаріум складається з трьох відділів: прісноводного акваріума, морського і екзотераріума. "Ми спробували зібрати "най-най" риб: найбільшу, найшвидшу, найбільш отруйну", - повідомив 13 травня "SQ" директор океанаріуму Максим Ілясов. Поки відкрився тільки перший відділ. У ньому містяться близько 120 видів риб, мешканців прісних вод, привезених з різних куточків землі. Зокрема, представлена найбільша у світі прісноводна риба арапайма. Ці риби сягають 3 м у довжину і важать до 200 кг. Харківська арапайма поки довжиною 1 м, але вона ще ростиме. М. Ілясов зазначив, що арапайма в океанаріум зустрічається рідко. Також у першому відділі живуть, зокрема, піраньї та прісноводні акули.

Морський акваріум океанаріуму планується відкрити в кінці травня. Цей відділ нагадуватиме підводний човен. Тут будуть представлені мешканці морів і океанів, зокрема, акули, скати, восьминоги і найбільш отруйна у світі риба - риба-камінь.

Екзотерраріум планується відкрити через два місяці. Тут житимуть наземні тварини, зокрема, анаконди, пітони, павуки, змії, крокодили і хамелеони.

За словами М. Ілясова, всього в океанаріумі буде представлено близько 350 видів тварин з різних куточків світу.

Довідка "SQ". Відкриття харківського дельфінарію "Немо" відбулося в 2009 р. У нього з Одеси привезли групу морських тварин театрально-сценічної школи "Немо". Серед вихованців - чотири дельфіни (Геша, Міша, Геркулес і Віта), три морські котики (Лілу, Юля і Боб) і морська левиця Пишка. У харківському дельфінарії за участю тварин лікують дітей, що страждають на церебральний параліч (з України та інших країн).