Японскую органистку Х. Иноуэ, приехавшую в Харьков на концерт, не встретили на вокзалеЯпонську органістку Хіроко Іноуе, яка в суботу, 11 лютого, приїхала до Харкова, щоб дати концерт у філармонії, не зустріли належним чином. Інформація про це з'явилася на персональному форумі Арсена Авакова, а потім була розтиражована на інших харківських форумах і в соціальних мережах.

За інформацією інтернет-користувачів, Х.Іноуе близько 5 ранку прибула до Харкова, однак ніхто з представників філармонії не зустрів її на вокзалі, хоча графіком її візиту філармонія володіла. До представників адміністрації філармонії органістка змогла додзвонитися тільки після сьомої ранку, і їй запропонували самостійно приїхати до Будинку органної та камерної музики. Центральний вхід до нього виявився закритим. Тоді Х.Іноуе по телефону запропонували поїхати до готелю, проте оплата готельного номера не входила до переліку послуг, що надаються філармонією, й органістка мала розплатитися сама. Коли до неї приїхав представник філармонії, Х.Іноуе заявила, що "в такій обстановці грати не готова", і поїхала на вокзал. Там її зустріла харків'янка, яка забрала органістку до себе додому, а потім опублікувала інформацію про цю історію на форумі.

Коментуючи для "SQ" ситуацію, заступник директора філармонії з загальних питань Олег Орищенко повідомив, ситуація, що трапилися, - це дійсно вина філармонії, а також збіг обставин. "Я дізнався про ситуацію о 8 ранку. Всі наші служби в цей час були на ногах. Ми зробили все можливе", - зазначив він.

За словами О.Орищенка, з вокзалу Х.Іноуе мав забрати водій філармонії, але в нього через 25-градусний мороз не завівся автомобіль. Тоді адміністратор, щоб приїхати на вокзал, викликав таксі, але воно запізнилося на 20 хвилин. Х.Іноуе вже попрямувала до органного залу. Там був відкритий службовий вхід, і на органістку чекав вахтер. Адміністратор по телефону пояснював артистці, де знаходиться цей вхід, але Х.Іноуе не змогла його знайти. Тоді адміністратор порадив їй поїхати до готелю "Харків", де зустрівся з нею і запропонував зупинитися в готелі, проте Х.Іноуе вирішила поїхати на вокзал. "Дякувати жінці, яка її там зустріла. Це користувач форуму, наша відвідувачка Олена. Слава богу, є такі харків'яни", - підкреслив О.Орищенко.

Заступник директора відзначив, що деяким музикантам, які приїжджають виступати у філармонію, перед концертом виділяють певну суму грошей, яку вони можуть витратити на свій розсуд, самостійно обираючи місце проживання. Х.Іноуе ці кошти виділялися. Заступник директора філармонії відзначив, що раніше подібних інцидентів не відбувалося. Він також повідомив, що у філармонії вибачилися перед Х.Іноуе, і концерт відбувся.

О.Орищенко також повідомив, що концерт Х.Іноуе організовував менеджер Тарас Багінець. До Харкова органістка виступала в Донецьку, і замість того щоб організувати їй нічліг там, він відправив її на потяг до Харкова, "щоб заощадити на готелі". У філармонії відзначили, що Т.Багінец замість того, щоб спробувати вирішити ситуацію, що склалася, зв'язавшись з адміністрацією філармонії, почав радити Х.Іноуе виїхати, чим "ледь не зірвав концерт".

Т.Багінець в листі "SQ" з Єкатеринбурга (Росія) заявив, що Харківська філармонія "намагається перекласти провину у своєму провалі на нього". "11 лютого о 8.30 заступник директора філармонії зателефонував мені до Єкатеринбурга і попросив про допомогу: врятувати концерт і переговорити з японською органісткою. А за два дні, коли концерт і філармонічний збір врятовані, я і харків'янка Олена, яка прихистила Х.Іноуе, в устах тих ж філармоністов, виявилися політичними провокаторами. Мені ще поставили в провину те, що я нібито "підмовляв солістку скасувати концерт", - сказано в листі. Т.Багінець зазначив, що "виїхавши до іншої країни, робив усе можливе, щоб до Харкова приїжджали музиканти світового рівня, навіть незважаючи на очевидну непідготовленість філармонії для роботи з ними". "За минулі роки багато провідних органістів Росії і Європи грали в Харкові за мого сприяння. Ніколи не отримував за це жодної копійки винагороди", - заявив Т.Багінець.