Графік руху потягів у харківському метро змінився. Як повідомив 13 січня "SQ" заступник генерального директора КП "Харківський метрополітен" Анатолій Однорогов, починаючи з 7 січня після 22.00 інтервал руху поїздів на всіх лініях скоротився з 20 до 15 хв. Окрім того, метрополітен став працювати на півгодини довше - тепер метро відкривається о 5.30 (раніше починало роботу о 6.00). За словами А.Однорогова, графік роботи метро змінився за розпорядженням міського голови.

Як зазначив заступник гендиректора підприємства, після зміни графіка кількість поїздів залишилася колишньою, оскільки додаткових складів у метрополітену немає. "Цій зміні передувала велика робота - ми скорегували графіки руху поїздів, у нічну зміну тепер працює на кілька десятків осіб більше", - зазначив А.Однорогов. За його словами, графік змінено на постійній основі. Інші зміни в режимі роботи харківського метро поки не розглядаються.

Довідка "SQ". З 1 квітня 2009 р. Харківський метрополітен почав перевезення пасажирів на півгодини пізніше - з 6 ранку, а не з 5.30, як це було раніше.

Харківський метрополітен займає друге місце в Україні за протяжностю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому близько 800 тис. пас. на добу). У харківському метро 28 станцій, рухомий склад - 321 вагон.

На метрополітен припадає 50% обсягу пасажирських перевезень у Харкові, щодоби перевозиться до 800 тис. пасажирів, щорічно - 240-280 млн. пасажирів, з яких 20% - пільговики. У метро працює 321 вагон, 47 ескалаторів, 44 електропідстанції, 133 стрілочних переводи. Споживання електроенергії становить 92 млн. кВт на рік, середня населеність вагона - 70 осіб, максимальна парність руху на годину - 26 пар потягів.