Акция в защиту арестованного участника "предпринимательского Майдана" И. Гаркавенко прошла возле облуправления милицииАкція на захист арештованого в Києві харків'янина Ігора Гаркавенка, члена редколегії газети "Слов'янська єдність", учасника "підприємницького Майдану", відбулась 13 січня біля будівлі облуправління харківської міліції. В акції взяли участь близько 15 осіб - націонал-більшовики, члени редколегії газети "Слов'янська єдність", представники громадської організації "Національний союз". Вони тримали прапори організацій і скандували "Свободу Ігору Гаркавенку!". За словами головного редактора газети "Слов'янська єдність" Олександра Урусова, арешт І.Гаркавенка є прикладом політичних репресій в Україні.

Як повідомив "SQ" з Києва товариш арештованого, лідер рок-гурту "БРТ" Артем Бєлов, сьогодні суд відмовив у задоволенні апеляції І.Гаркавенку, і він знаходитиметься під вартою до закінчення двомісячного терміну з дня арешту.

Довідка "SQ". 36-річний І.Гаркавенко був арештований у Києві 23 грудня під час демонтажу наметового містечка на Майдані, зведеного в рамках акції протесту підприємців проти Податкового кодексу. І.Гаркавенко звинувачують у тому, що він забивав металеві прути для наметів у гранітне покриття Майдану під час протестів (за ст.194 Кримінального кодексу - умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або виправними роботами терміном до двох років, або позбавленням волі терміном до трьох років).

І.Гаркавенко в 1990-х рр. був засуджений на 9 років за підпал Ізраїльського інформаційного центру, займався створенням "Української народно-революційної армії", обвинувачувався в підпалі штаб-квартири харківського УНСО і приміщення організації "Просвіта". У різний час співпрацював з Націонал-більшовицькою партією, Народно-національної партією, Російським національним єдністю і Євразійським рухом.