Харьковские спасатели получили новые маневренные пожарные машиныРайонним підрозділам Головного територіального управління МНС у Харківській області 10 листопада урочисто вручили ключі від чотирьох нових пожежно-рятувальних автомобілів, переданих Міністерством надзвичайних ситуацій України. Ключі від автомобілів вручив керівникам підрозділів начальник облуправління МНС Павло Одарюк. За його словами, два автомобілі будуть направлені в область, а саме, до Чугуївського та Ізюмського районів, де досить інтенсивний рух транспорту на автомагістралі Харків-Довжанський. Інші дві пожежні машини залишаться в місті і будуть працювати на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення та у підрозділі МНС Київського району міста.

Як повідомили "SQ" у прес-службі облуправління МНС, нові пожежно-рятувальні автомобілі компактні і дозволяють вільно маневрувати в умовах густонаселеного мегаполісу й оперативно реагувати на надзвичайні події, пов'язані з ДТП. Також ці автомобілі укомплектовані сучасним устаткуванням, яке включає: інструменти для розрізання бетонних, дерев'яних конструкцій, а також асфальту і металевих частин автомобілів (бензоріз, бензопила, пневматичний домкрат); інструменти для надання першої медичної допомоги при політравмі, переломах (медична укладка, носилки); електричний генератор і прожектори освітлення; гідравлічні ножиці.

Крім того, автомобілі мають 1000-літрову цистерну і сучасний водяний насос, який дозволяє під час гасіння пожежі подавати воду компактно з мінімальною витратою.

 

Харьковские спасатели получили новые маневренные пожарные машины Харьковские спасатели получили новые маневренные пожарные машины

Довідка "SQ". На сьогодні на балансі Головного територіального управління МНС у Харківській області перебуває 348 одиниць аварійно-рятувальної та пожежної техніки. З них 84% експлуатуються після граничного терміну експлуатації (більше 25 років). За останні 5 років Харківський гарнізон МНС отримав 33 одиниці техніки, з яких 30 було виділено МНС України та 3 - місцевою владою.