Прокуратура Харківської області завершила слідство і направила до суду кримінальну справу за фактом службового підроблення та перевищення службових повноважень посадовими особами Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району Харківської області (за ч.3 ст.365, ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України). Про це 12 жовтня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Слідство встановило, що у 2009-2010 рр. сільський голова, всупереч регламенту роботи сільради, виніс на розгляд сесії ради рішення про передачу в приватну власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд загальною площею 12 га вартістю майже 21 млн. грн., розташованих у селах Лісове і Черкаська Лозова. Рішення сесією було прийняте.

На підставі цього рішення Харківський регіональний філіал державного підприємства "Центр державного земельного кадастру" та керівництво Держкомзему у Дергачівському районі безоплатно передали ці землі в приватну власність.

Довідка "SQ". Сільський голова с.Черкаська Лозова Павло Шаболтас 25 січня 2011 р. був затриманий за незаконне виділення десяти земельних ділянок загальною площею 1,8 га. За словами начальника слідчого відділу прокуратури Харківської області Миколи Желякова, обласна прокуратура 24 січня порушила кримінальну справу щодо сільського голови за ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення). Його затримали в лікарні, куди той ліг на лікування. Збиток від незаконних дій голови оцінювався тоді в 1 млн. 800 тис. грн.