Міліція заарештувала членів організації "Патріот України" Віталія Княжеського та Ігоря Михайленка, які брали участь у бійці з перестрілкою в офісі організації в Харкові на вул. Римарській, 18. Про це 12 жовтня повідомили "SQ" в організації "Патріот України".

Молодих людей заарештували вчора ввечері. Кримінальну справу про бійку з перестрілкою розслідує слідчий відділ МВС у Києві. Двоє членів "Патріота України" тепер проходять у справі обвинуваченими.

Довідка "SQ". Конфлікт із стріляниною з травматичного пістолета стався 23 серпня в офісі на вул. Римарській, 18 у Харкові, який займають товариство "Просвіта" ім. Шевченка й організація "Патріот України".

Як повідомив офіційний сайт Соціал-націоналістичної асамблеї (СНА, "Патріот України" входить до складу асамблеї), у двір офісу зайшов невідомий і відкрив вогонь з травматичної зброї в присутніх активістів. "Друг Вітас поранений чотири рази в район серця, друг Черкас - в шию. Бійці організації відбили атаку і нападник відправлений до лікарні", - сказано в повідомленні. В офісі був проведений обшук, кількох активістів запросили до міліції "для з'ясування обставин", близько 5.00 ранку 24 серпня їх відпустили.

Як повідомив офіційний сайт МВС України, 23 серпня о 18.40 до оператора служби "102" надійшло повідомлення про стрілянину у дворі будинку № 18 на вул. Римарській. Оперативно-слідча група встановила, що відбулися скандал і бійка між 48-річним місцевим громадянином і членами організації "Патріот України". Під час подій чоловік зробив кілька пострілів з пістолета "Форт-12Р", у результаті чого отримали поранення і були госпіталізовані до міської лікарні 31-річний харків'янин (діагноз - рана кисті лівої руки та синці від гумових куль в області грудної клітини) і мешканець Запорізької області зі слідами поранення шиї. У 48-річного харків'янина діагностували дві відкриті черепно-мозкові травми, ножові поранення в області грудної клітини, забиття тім'яної області та тулуба. Його госпіталізували до лікарні у несвідомому стані. З місця події експерти-криміналісти вилучили стріляні гільзи і 15 патронів до пістолета, молоток зі слідами речовини бурого кольору, телефонний провід, пістолет "Зоракі", 10 димових шашок, сім ножів, комп'ютери, диски, листівки і кілька тисяч доларів, євро та гривень . Міліцією було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство), яке пізніше передали до слідчого відділу МВС України.