Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду постановила не задовольняти апеляційну скаргу одного зі звільнених співробітників ХКП "Міськелектротранс" Сергія Четверікова на заборону проведення безстрокової акції протесту профспілки "Захист справедливості" на пл. Свободи в Харкові. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

Згідно з повідомленням, колегія суддів дійшла висновку, що С.Четверіков не виконав вимоги "щодо завчасного повідомлення органу місцевого самоврядування про проведення масового заходу, що не дозволило останньому належним чином організувати безпечне проведення цього заходу з дотриманням прав, свобод та інтересів інших мешканців Харкова". Колегія суддів визнала правомірним висновок Харківського окружного адміністративного суду про те, що запланована акція протесту "не узгоджується з інтересами мешканців територіальної громади Харкова, які не беруть участь у цьому заході, щодо реалізації права на відпочинок і вільне пересування містом".

Довідка "SQ". 2 серпня на пл. Свободи в Харкові пройшла акція протесту працівників ХКП "Міськелектротранс" проти реорганізації підприємства. У ній взяли участь близько 100 осіб. У цей день 76 тролейбусів не вийшли на маршрути.

10 серпня п'ять звільнених після страйку працівників підприємства оголосили безстрокову голодовку за пам'ятником Леніну на пл.Свободи.

11 серпня державний виконавець зачитав учасникам акції на пл.Свободи рішення Харківського окружного адміністративного суду про заборону проведення акції. Намети протестувальників зібрали і завантажили їх у машину з написом "Чергова міськвиконкому".