Пикет в защиту животных "No EURO-2012 on blood" проходит возле Харьковской мэрииПікет на захист тварин "No EURO-2012 on blood" відбуваєтся 12 серпня на пл.Конституції в Харкові, біля будівлі Харківської міськради. В акції протесту беруть участь близько 40 представників Асоціації зоозахисних організацій України та громадської організації "Зелений фронт". Вони тримають плакати: "Ні Євро-2012 на крові тварин!", "Так притулкам для тварин", "Їх страждання - гроші в кишенях чиновників".

За словами організаторів пікету, акція приурочена до візиту в Харків генерального секретаря УЄФА Джанні Інфантіно, який прибув для ознайомлення з ходом робіт з підготовки до Євро-2012. Учасники пікету вимагають від Д.Інфантіно виключити Харків зі списку міст, які приймуть матчі Євро-2012, "у зв'язку з тим, що голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес не вважають за потрібне гуманно вирішувати проблеми з бездомними тваринами відповідно до закону "Про захист тварин від жорстокого поводження".

Як заявила віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України Олени Ратникова-фон-Зассе, "після візиту в квітні до Харкова президента УЄФА Мішеля Платіні і нашого пікету, міська та обласна влада активізувала свою злочинну діяльність з вбивства безпритульних тварин". Вона також зазначила, що досі в Харкові немає притулку для тварин, хоча гроші на його будівництво виділялися. "І всі наші звернення до правоохоронних органів з цього питання ні до чого не привели, тому що і міліція, і прокуратура захищають владу", - підкреслила О.Ратникова-фон-Зассе.