"Я приїхала до Харкова, щоб провідати депутата Харківської міськради Анатолія Родзинського (фракція партії "Сильна Україна") та ознайомитися з ходом розслідування справи про замах на нього", - повідомила 12 липня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель.

За її словами, лікарі дозволили їй зайти в палату до депутата і його водія, які отримали сильні опіки через те, що до них в автомобіль невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю. "Вони обидва гідно тримаються, я не бачила ще такої сили волі, як у водія А.Родзинського, який постраждав найбільше. Коли я зайшла до нього в реанімацію, здавалося, що йому дуже важко морально, але перед ним хотілося схилитися. Зараз найголовніше, щоб Господь зберіг цього хлопця. У лікарні створені всі умови, опіковий центр дуже хороший", - зазначила О.Кужель.

"Перед прес-конференцією я попросила мера Харкова Геннадія Кернеса запросити начальника обласного МВС, щоб ми ще раз пройшлися по ситуації, оскільки А.Родзинський сказав, що він хвилюється, що затягується процес. Але мені показали повністю хід ведення справи, і я розумію, що зараз ще не може бути претензій до МВС з приводу розслідування. Вони повністю перевірили відео, яке відзняли камери спостереження по всій вулиці, де сталася пригода. Складений фоторобот, людина, що кинула пляшку, була у військовій формі. Зараз перевіряють усі зв'язки та контакти А.Родзинського", - повідомила заступник голови партії "Сильна Україна".

О.Кужель також підкреслила, що діяльність А.Родзинського як адвоката можна охарактеризувати як "на межі доброго і поганого". "Тому що одному ти хороший, іншому - поганий. Коли ти маєш якусь позицію, то завжди викликаєш роздратування. На власному досвіді знаю, що як тільки політик починає на щось впливати, обов'язково з'являється купа гидот, як тільки зникає - він уже нікому не цікавий. Замах на А.Родзинського не обов'язково може бути пов'язаний з його адвокатською діяльністю", - додала вона.

Довідка "SQ". 1 липня на перехресті проспектів Леніна і Правди в Харкові невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю в автомобіль "Subaru", в якому перебували водій і депутат Харківської міськради Анатолій Родзинський (фракція партії "Сильна Україна"). За фактом замаху на вбивство депутата міськради А.Родзинського та його водія міліції 2 липня порушила кримінальну справу (ч. 2 п. 5 ст. 115 КК України - замах на вбивство двох і більше осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

А.Родзинському та його водієві зробили операції з пересадки шкіри рук.

За словами помічника депутата Тетяни Острогляд, причиною замаху на життя А.Родзинського могла бути справа про виділення 700 га землі, яку А.Родзинський вів у суді.

Як заявив 6 липня прокурор Харкова Євген Попович, причиною замаху на життя депутата Харківської міськради, адвоката Анатолія Родзинського, найімовірніше, є його юридична діяльність. Однак, за його словами, прокуратура розглядає три версії замаху: з політичних мотивів, через юридичну діяльності А.Родзинського у громадській організації "Народний адвокат", також розглядається побутова версія.