В декабре в Харьковской области будет проведена пробная перепись населения - Госкомстат
Кабінет міністрів України планує провести перепис населення в 2012 р. Про це повідомило радіо "Свобода". Перепис населення, за правилами ООН, проводиться кожні 10 років. Перший всеукраїнський перепис проводився в 2001 р., тому наступний планували на 2011 р. Однак через брак коштів його перенесли.

Директор фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Егсан заявила, що ООН допоможе Україні в проведенні перепису. За її словами, фонд готовий надати уряду України технічну, експертну, а також фінансову допомогу.

За словами заступника голови Державного комітету статистики України Наталії Власенко, Держкомстат починає комплекс робіт для організації пробного перепису, який має бути проведений у грудні 2010 р. у Харківській обл.

Довідка "SQ". За даними Держкомстату, чисельність населення України за квітень 2010 р. зменшилася майже на 17 тис. осіб і на 1 травня склала 45,888 млн. соіб, у тому числі міського населення - 31,484 млн. осіб., сільського - 14,404 млн. осіб.

За прогнозом ООН, при збереженні динаміки скорочення населення до 2030 р. кількість мешканців України зменшиться до 39 млн. Згідно демографічного звіту ООН, в Україні найнижчий в світі природний приріст населення.