Привокзальна площа станції "Харків-Пасажирський" на час чемпіонату Еропи з футболу 2012 р. стала своєрідною фан-зоною. Про це 11 червня повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці (ПЗ). Кілька років тому залізничники встановили на площі повноколірний світлодіодний екран розміром 3 на 4 м, а з п'ятниці, 8 червня, на ньому транслюють матчі Євро-2012.

Як відзначили в прес-центрі, пасажири і харків'яни, які мешкають неподалік, по достоїнству оцінили переваги фан-зони. Охочих подивитися футбольні баталії на Привокзальній площі збирається чимало. "Привокзальна площа була реконструйована у 2002 р. Сьогодні це улюблене місце фотосесій молодят, гостей та мешканців міста, які мешкають у районі вокзалу. Біля головного музикального фонтану Привокзальної площі завжди багатолюдно до глибокої ночі. Тепер до відвідувачів привокзальної площі додалися ще й футбольні фанати", - зазначили в прес-службі.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. проходить у Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймають матчі фінального турніру чемпіонату. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня зіграла зі збірною Данії (рахунок - 0:1), 13 червня проведе матч зі збірною Німеччини і 17 червня - Португалії. Усі матчі проходять на стадіоні "Металіст". Офіційна фан-зона в Харкові розташована на пл.Свободи.