Харківські фанати футболу почали  більш цивілізовано поводитися на матчах і менше курити на стадіонах. Про це 12 травня заявив журналістам заступник начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській обл. Василь Гайчук.

"Навіть фанати "ультрас" на Північній трибуні стали поводитися спокійніше, фаєра під час матчів практично не запалюють, окрім випадку під час матчу 9 травня ("Металіст" - "Арсенал" Київ), коли через підпалений фаєр голкіпер пішов з воріт і ненадовго припинили гру. Якщо встановимо винних у тому випадку, складемо адміністративний протокол ", - зазначив В. Гайчук.

За його словами, зміни в законодавстві, що посилюють відповідальність за куріння і розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях виявилися результативними. "Після 9 травня на пл. Свободи було значно чистіше, ніж минулому року. І на стадіоні "Металіст", за нашими спостереженнями, уболівальники вже бояться курити відкрито. Коли на стадіоні оголошують, що куріння заборонено - це діє", - відзначив             В. Гайчук. За його словами, за останній рік у Харкові зменшилася кількість випадків хуліганства і на 30% знизилася кількість грабіжів на вулицях.

Він також повідомив, що порядок під час матчу "Таврія" (Сімферополь) - "Металург (Д)" (Донецьк), який пройде 16 травня на стадіоні "Металіст", забезпечуватимуть 1,5 тис. міліціонерів, а також курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ та Харківської академії внутрішніх військ.

Довідка "SQ". Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв" був прийнятий Верховною Радою України 21 січня 2010 р. і набув чинності 11 лютого.