Народний депутат Валерій Писаренко 9 квітня звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з депутатським запитом, у якому пропонує внести зміни до держбюджету 2012 р. і додатково виділити Харкову близько 825 млн. грн. Про це 12 квітня розповіли "SQ" у прес-службі нардепа. Депутат домагається виділення коштів для вирішення проблемних питань міста.

Як сказано в зверненні, 164,1 млн.грн. потрібно Харкову для фінансування захищених статей видатків - зарплат бюджетникам та оплату комунальних послуг, більше 300 млн.грн. потрібно на погашення кредиту на оновлення парку автобусів і тролейбусів до Євро-2012, 61,1 млн.грн. необхідно виділити для списання заборгованості місцевого бюджету за середньостроковими позиками за рахунок коштів Єдиного казначейського рахунку за попередні роки. Крім цього, В.Писаренко пропонує виділити не менше 300 млн.грн. для завершення цього року будівництва ділянки метро від станції "Олексіївська" до станції "Проспект Перемоги".

За інформацією прес-служби, після того, як будуть зібрані всі пропозиції зі внесення змін до бюджету, відповідне питання буде внесене на розгляд Верховної Ради.