"Харківська область - єдина в Україні, де вже готують свої пропозиції із запровадження єдиного тарифу на послуги ЖКГ", - повідомив 12 квітня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб під час круглого столу, присвяченого впровадженню єдиного тарифу.

За словами В.Дулуба, Харків намагається самостійно розробити механізм і продумати шляхи запровадження єдиного тарифу в Україні. "Я сам проявив таку ініціативу. Потрібно самим щось робити, а не чекати, поки хтось звідкись згори представить готові правила, які, припустімо, нам не підійдуть. Тому, щоб уникнути такої ситуації, ми самі вже зараз готуємо пропозиції", - зазначив заступник губернатора.

За підсумками засідання В.Дулуб підкреслив, що незважаючи на те, що рішення з низки проблем не були знайдені, круглий стіл допоміг їх виявити, що дозволить щільно зайнятися їх вивченням у подальшому. "Наприклад, у Харківській академії міського господарства є багато хороших фахівців, які вже зараз займаються питанням запровадження єдиного тарифу. Звичайно, і президент уже має якісь розрахунки, певне бачення того, як це повинно бути. Тому хотілося б заздалегідь підготувати і населення, і керівників комунальних підприємств до того, що єдиний тариф буде запроваджений", - додав В.Дулуб.

У засіданні круглого столу взяли участь керівники комунальних підприємств області та науковці, які обговорили можливі механізми впровадження єдиного тарифу на послуги ЖКГ, а також проблеми, які можуть при цьому виникнути.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович наприкінці лютого доручив уряду запровадити однакові тарифи на послуги ЖКГ для всіх громадян України, не зважаючи на регіон проживання.