На майбутній сесії Харківської міськради, яка відбудеться 27 лютого, розглянуть і затвердять кошторис витрат на виконання "Програми розвитку електротранспорту Харкова на 2013-2015 роки". У межах цієї програми на ремонт трамвайних переїздів у цьому році з міського бюджету планують виділити близько 30 млн.грн.

Зокрема, 15,8 млн.грн. виділять на реконструкцію трамвайного переїзду в районі станції метро "Героїв Праці" (на перехресті вулиць Героїв Праці та Академіка Павлова). Нагадаємо, там же планується побудувати ще один пасажирський термінал. На реконструкцію трамвайного переїзду на перехресті пр. Московського і Академіка Павлова планують виділити 10,85 млн.грн., на реконструкцію переїзду на перехресті пр. Правди та пр. Леніна - 2,7 млн.грн. Також у межах реконструкції площі Рози Люксембург і зміни там геометрії дороги в цьому районі будуть перекладені трамвайні рейки. На ці роботи з міського бюджету можуть виділити 32,3 млн.грн.

Крім того, продовжаться роботи з будівництва тролейбусної лінії по пров. Забайкальському (район перетину проспектів Гагаріна та Героїв Сталінграда). На ці цілі виділять 3,2 млн.грн. Після того як у провулку прокладуть тролейбусну лінію, по Забайкальському транспорт зможе заїжджати у тролейбусне депо № 2.

На сесії міськради також буде розглянуто питання про виділення 1 га землі під будівництво нового пасажирського терміналу біля станції метро "Пролетарська". Зокрема, землю планують виділити за адресою Московський проспект, 272б. Нагадаємо, такий пасажирський термінал працює біля станції метро "Холодна гора".

Довідка "SQ". 20 листопада 2012 р. на перехресті вулиць Сумської та Маяковського в Харкові після ремонту відкрили трамвайний переїзд. Роботи виконували за сучасними технологіями, які забезпечують ізоляцію рейок від блукаючих струмів, знижують рівень шуму і вібрації. Також у минулому році на вул. Греківській переклали близько 1 км трамвайних колій.