На Привокзальной площади установили 18-метровую новогоднюю елку с 75 тысячами лампочекНа Привокзальній площі у Харкові встановили 18-метрову новорічну ялинку. Про це повідомили "SQ" на Південній залізниці. Ялинка прикрашена світловою ілюмінацією, яка управляється електронікою. Всього на ялинці - близько 75 тис. вогників, які імітують обертання ялинки, падіння сніжинок та ін.

Навколо ялинки їздитиме декоративний потяг з паровоза і двох вагонів. Поїзд періодично робить зупинки перед семафором, дає гудки. У вагонах їдуть іграшки. Оскільки справжній фонтан взимку закритий, працюватиме зимовий - світлодіодний. Він теж управляється електронікою: імітується робота справжнього фонтану, при цьому по черзі вмикаються внутрішні та зовнішні "струмені".

Довідка "SQ". Ялинку на пл.Свободи почали встановлювати 15 листопада і вже завершили монтаж. Триває навішування і випробування гірлянд. До 50 схем ілюмінації новорічної ялинки на пл. Свободи цього року додасться ще 30. Висота ялинки - 30 м. Новорічна ілюмінація почне працювати 21 грудня.