Свято тверезості відбудеться в Харкові в суботу, 15 вересня. Його проведуть Харківська регіональна громадська організація "Союз боротьби за народну тверезість" та клуб "Тверезий Харків" спільно з громадськими організаціями, що підтримують тверезий спосіб життя.

Як повідомили "SQ" в клубі "Тверезий Харків", мета заходу - показати велику соціальну цінність тверезості як норми життя людини і суспільства. Одним із завдань свята є навчання молоді навичкам тверезого, здорового відпочинку і веселощів, а також відновлення народних, національних традицій гулянь без алкоголю.

У програмі заходу: виступ агітбригади, концерт за участю артистів філармонії, колективів художньої самодіяльності та виконавців авторської пісні, показові спортивні виступи, виступ команди КВК, вікторини, спортивні змагання, хороводи, ігри, танці, а також публічне прийняття зароку (клятви) відмови від куріння та алкоголю на день, тиждень, місяць, рік і все життя. Крім того, глядачі зможуть взяти участь у конкурсі антиалкогольних прислів'їв та конкурсі на кращий вірш, пісню і речівку на тему тверезості.

Свято відбудеться на верхньому майданчику Каскаду в саду Шевченка, початок - о 12.00.

 

Довідка "SQ". Уперше свято тверезості відбулося у Харкові в червні 2011 р.