Фестиваля фантастики "Звездный мост" в этом году не будетХарківського фестивалю фантастики "Зоряний міст" цього року не буде. Як повідомив 11 вересня "SQ" голова міського клубу любителів фантастики Микола Макаровський, це пов'язано з відсутністю фінансування, і з тим, що організатори заходу "втомилися його проводити". "Спонсори придавлені. Часи складні, всі зайняті політикою...", - сказав він. "Минулого року було дуже складно організувати фестиваль. Нам потрібно перевести подих до наступного року. Можливо, формат фестивалю буде змінений", - додав Макаровський.

Замість фестивалю цього року відбудеться культурологічна конференція клубу "Контакт". У її програмі - семінари і доповіді на тему фантастики за участю харківських письменників-фантастів. Гостей із інших країн не запрошували. Конференція проводитиметься 22 вересня в Харківському національному університеті ім.В.Каразіна.

Довідка "SQ". Міжнародний фестиваль фантастики "Зоряний міст" проводився у Харкові щорічно з 1999 р. в середині вересня. На захід з'їжджалися письменники, видавці, книготорговці, критики, любителі фантастики з країн СНД та інших країн. Фестиваль проводився за підтримки харківського благодійного фонду "Ренесанс", засновником якого є голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина", екс-голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, який зараз перебуває в Італії.