Заступник головного редактора газети "Новий стиль" Петро Матвієнко впевнений, що редактор газети Василь Климентьєв, який зник рівно рік тому, мертвий. Про це 11 серпня він заявив у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". "Сьогодні - сумна річниця смерті Василя Климентьєва, і не треба евфемізмів про зникнення журналіста. Це було відомо відразу, і шановні правоохоронці, будучи реалістами, не дарма порушили кримінальну справу за статтею "умисне вбивство", - підкреслив П.Матвієнко.

Він також заявив, що розслідування спочатку пішло неправильним шляхом. "Насамперед міліцію дуже цікавило, чи немає у нас компрометуючих матеріалів на представників органів влади та Міністерства внутрішніх справ. Усі сили були спрямовані на те, щоб це з'ясувати. Крім того, чого коштує це прочісування водосховища за участю сотень людей особового складу міліції. Напевно цей двомісячний захід обійшовся в мільйони гривень, чим було завдано збитків державній скарбниці в особливо великих розмірах. Керівництво правоохоронних органів і перші особи міста й області так і не змогли з'ясувати, чиї ж це були човен і мобільний телефон. За всією цією метушнею злочинцям дали час піти і замести сліди", - заявив заступник редактора газети. "Порівняно з серпнем минулого року справа не просунулася ні на сантиметр", - додав він.

Також, за словами П.Матвієнка, клопотання на ім'я президента, подане Харківської облорганізацією Національної спілки журналістів про розслідування зникнення В.Климентьєва, залишилося без відповіді. П.Матвієнко заявив, що веде власне незалежне розслідування смерті В.Климентьєва, але оголошувати його результати не хоче. "Я боюся говорити про це вголос, я боюся - не ті часи", - зазначив П.Матвієнко. Він також зазначив, що в цьому розслідуванні тільки один факт збігається з офіційною версією правоохоронців - про те, що зникнення В.Климентьєва пов'язане з його професійною діяльністю.

Довідка "SQ". 11 серпня 2010 р. В.Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі "BMW" сріблястого кольору і не повернувся. Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". У березні 2011 р. міліція оголосила в розшук двох підозрюваних у справі зниклого В. Климентьєва.

Як заявив у березні міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, у справі про вбивство В.Климентьєва залишилося дві основні версії: перша - вчинення злочину з метою дискредитації вищих посадових осіб Харківської області, друга, пріоритетна, - вчинення злочину у зв'язку з виконанням В.Климентьєвим своїх обов'язків.

Як повідомив 13 липня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, у кримінальній справі про вбивство головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва залишилася одна версія: його зникнення пов'язане з його професійною діяльністю.