Журналіст газети "Наше життя" Денис Корнєв, потерпілий уночі 10 серпня в результаті зіткнення на пл. Свободи учасників акції протесту та міліції, написав заяву до прокуратури. Про це 11 серпня заявив "SQ" заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" з питань агітаційно-пропагандистської роботи Валерій Дудко. За його словами, депутати харківських обласної та міської рад від ВО "Батьківщина" підтримали журналіста і написали відкритого листа на ім'я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна.

"Шановний пане прокуроре! Ми, депутати харківської обласної та міської рад, звертаємося до Вас з вимогою негайно провести перевірку за фактами переслідування журналістів, фізичного насильства стосовно журналістів та перешкоджання законній журналістській діяльності з боку правоохоронних органів", - йдеться в листі, з повним текстом якого можна ознайомитися тут.

Окрім того, члени правління Харківського обласного відділення Національної спілки журналістів України написали відкриту заяву з вимогою до міліції розслідувати всі факти перешкоджання журналістській діяльності та порушення прав журналістів у Харківській області. Як заявив у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" головний редактор газети "Главное" Євген Маслов, зокрема, йдеться про побиття журналіста газети "Наше життя" Д.Корнєва, зникнення головного редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва, про обшук редакції газети "Главное" співробітниками міліції 7 липня і про інші випадки.

Довідка "SQ". Акція протесту звільнених співробітників ХКП "Міськелектротранс" почалася вдень 10 серпня. П'ять осіб (на 11 серпня - 6 осіб) оголосили голодування і висунули низку вимог до керівництва "Міськелектротрансу" та міської влади, серед яких - виплата всіх боргів із зарплати і до Пенсійного фонду, а також відновлення на посаді звільнених співробітників КП. У цей же день близько 23.40 співробітники міліції, посилаючись на рішення Харківського окружного суду про заборону на проведення акції протесту, спробували розігнати протестувальників. Журналіст газети "Наше життя" Денис Корнєв заявив, що постраждав у результаті зіткнення з правоохоронцями. Приїхавши на місце медики констатували у нього підозру на перелом ребер, струс мозку та забиття шийних хребців.